Marie Valentin Beck svarer på direktør for Gyldendal Morten Hesselagers kronik om identitetspolitik i Politiken.

 

"Diversitetskonsulentens opgave er, inden for det mikrokosmos, en given organisation er, at skabe lige betingelser for at være repræsenteret, inkluderet og for at lykkes. Det er dét, moderne organisationer gerne vil kunne tilbyde deres medarbejdere, uddannelsessteder deres studerende, kulturinstitutioner deres publikum.

Der er ikke noget ønske om at lukke og slukke for de oplysende samtaler. Der er et ønske om at lukke flere ind i det fælles. Du skriver, at identitetspolitik er, når »man fravælger ideen om det fælles og universelle og i stedet lader identitet og gruppetilhørsforhold være afgørende for ens dømmekraft«. Det mener jeg er forkert. Identitetspolitik er kampen for synliggørelsen af, hvordan man netop på grund af sin identitet og sit gruppetilhørsforhold holdes ude af det fælles og universelle."