Marie Valentin Beck holdt tale på Krogerup Højskole om medier, fælles offentlighed, identitetsdannelse og socialt ansvar.

 

Uddrag:

"Mediebranchen har sit at døje med disse år. Konkurrencen mod techgiganter, et love-hate forhold til sociale medier, magthavere der kan envejskommunikere direkte til borgerne og undgå kritiske spørgsmål, dalende troværdighed, at der findes et begreb som fake news, og at ytringsfriheden er hellig, men det er samfundets sammenhængskraft også. 

Alligevel kan jeg ikke opfordre nok til at diversitet også kommer på mediernes dagsorden. At der bliver lavet diversitetsstrategier med det formål at kompensere for, at en lille gruppe i samfundet fik et kæmpe forspring og stadig fylder det meste. Med det formål at skabe en reelt fælles samtale med retvisende repræsentation. Mangfoldigheden har altid været her, før undertrykt og forsøgt gemt af vejen, i dag et erkendt vilkår som vi famler med at få gjort plads til. Med den woke-ness og det veludviklede blik på hvordan forskellige samfundsgrupper har forskellige betingelser, som især jeres generation har, er der mere end nogen sinde brug for at nogle sætter rammerne for en fælles offentlighed, hvor alle reelt - ikke kun formelt - kan være med."
Krogerup højskole 26. juli 2020